FORSIDE            FOREDRAG            BØGER            ANMELDELSER            BIOGRAFI           CV           KONTAKT

Oplev Øhrstrøm i øjeblikket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Booking: info@danielohrstrom.dk - Telefon: 31228859Viden vokser som kærlighed...

...man får mere af den ved at dele den ud til andre. Derfor elsker jeg at holde foredrag!  

Enhver lærer ved, at man ofte først for alvor forstår nye ting, når man skal forklare dem til andre.
Sådan har jeg det selv, når jeg skriver en ny artikel eller bog. Og det er skønt. Alligevel er jeg hemmelig misundelig på lærere, præster, stand-up komikere - for slet ikke at tale om countrysangere, der straks mærker, om publikum er med. Jeg må nok indrømme, at jeg elsker at være på - live. For selvom jeg også nyder at sidde for mig selv og bygge sætninger op, er det mødet med andre mennesker, der for alvor interesserer mig. Det er dér i det direkte samspil med andre, at jeg føler mig mest i live, hvad enten jeg spiller rollen som ordstyrer, interviewer, gæsteprædikant eller foredragsholder. Og jeg synes altid, at
det er et privilegium at få lov til at dele ud af mine erfaringer, herunder de erfaringer jeg har nasset mig til som journalist.
Mediefolk er jo blot en slags vidensvampyrer, men jeg er blevet opmuntret af at høre den store russiske forfatter Mikhail Sjisjkin sammenligne bøger (endda også journalistiske) med blodstransfusioner. Gennem ens fortællinger tilfører man andre ny næring, mener han. Det, synes jeg, er et livgivende billede, som jeg også tror, at man kan overføre til foredragsholdere. Og det mest fantastiske er, at ingen mister noget gennem den proces. Viden vokser, når man spreder den - også ens egen.
Jeg holder derfor med stor fryd
stadig flere foredrag om alt fra journalistiske fidusser til mine møder med belæste kulturpersonligheder og brødbetyngede banditter fra Fangekoret. For gennem arbejdet med mine bøger er jeg vitterlig blevet klogere ved at suge andres viden til mig. Jeg har erfaret, at der findes gode historier, hvor man mindst venter det, og jeg elsker simpelthen at fortælle om mine opdagelsesrejser som journalist.
Min store teologiske interesse har samtidig givet mig mulighed for at holde foredrag om salmer og kristne motiver i film  - ja endda om at have livet som stofområde. Jeg har også haft glæden af at fungere som ordstyrer og live-interviewer ved flere lejligheder - og nydt det, så jeg tager gerne imod nye udfordringer som foredragsholder.
Jeg håber, at Mikhail Sjisjkin har ret i, at bøger er som blodstransfusioner. Men for en forfatter kan en bog også føles som en flaskepost, man ikke ved, hvor havner, og jeg er overbevist om, at livets egentlige mening er fællesskab på et mere direkte og dybere plan end man kan finde på Facebook eller i andre bøger. For ethvert møde mellem mennesker er en spændende (op)gave, når livet leves live! 

Her er to foredrag, som jeg efterhånden har holdt en del gange:

Vild med dannelse
- om dannelsesbegrebet fra Goethe til Google

Hvad er dannelse? Og hvad har dannet dig? Det er de store spørgsmål i Vild med dannelse, hvor jeg har interviewet en række af landets mest begavede mennesker. Og jeg fortæller gerne om, hvad jeg har lært af dem.


'Kild' din darling...
- om at lytte til en anden og gøre sproget til sit eget...

Mennesker er historier – vi er alle fulde af dem, men det kræver både tillid og teknik at bruge samtalen som historieåbner. Ingen bliver færdig med at lære at lytte rigtigt og forvandle fortroligheden til levende fortællinger på papiret, men jeg deler meget gerne ud af mine erfaringer som journalist og forfatter.

 Booking:

Daniel Øhrstrøm
Tlf. 31 22 88 59
info@danielohrstrom.dk