FORSIDE            FOREDRAG            BØGER            ANMELDELSER            BIOGRAFI           CV           KONTAKT

 

                

           

              

                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kærlige hilsner fra anmelderne...

Anmeldelser Anmeldelser Anmeldelser Anmeldelser Anmeldelser

FANGEKORET får flot modtagelse:

Billede

 

læs uddrag af "Fangekoret" af Daniel Øhrstrøm
Se indslag om bogen i Go' morgen Danmark

 

«««««"En dejlig bog om fangekoret, skrevet af journalist og forfatter Daniel Øhrstrøm.

Den bog er en fornøjelse." - Vejle Amts Folkeblad

"Fængslende. Fine portrætter af hårdkogte fanger, der har fundet den rette melodi" - Weekendavisen

"Et interessant, nøgternt og til tider uhyggeligt indblik i fangernes historier" - Jyllands-Posten

"Fascinerende indblik i fængselsfangers univers" - Månedsbladet Domino

"Velskrevet og indsigtsfuld bog om Fangekoret...Daniel Øhrstrøm er en fornem forfatter.
Han fremviser fangernes personlige historier med ægte sprogfornemmelse" - Kristeligt Dagblad

"Det er en fantastisk bog, som jeg på det varmeste kan anbefale" - Udfordringen

"Det er en anbefalelsesværdig og letlæst bog." - Indre Missions Tidende 

"Jeg vil anbefale alle med interesse for området at bruge de timer,
det tager at læse bogen..,Den er i øvrigt let og levende fortalt, og der er masser
 af gode grin og gribende historier, der får nakkehårene til at rejse sig" - ildsjael.dk

 

Det skrev pressen om Livsværker (skrevet sm. m. Kristeligt Dagblads kulturredaktion.)

Bogens forside

 

«««« "Der er kommet 'en klog bog' ud af Kristeligt Dagblads interviewserie om kendte danskere og deres yndlingsklassikere. De fleste medvirkende har virkelig forberedt sig til samtalen og tager titlen – Livsværker – alvorligt som bøger, der har haft en betydning på og i deres liv. "

Lise Garsdal, Politiken

 

"Danskerne (har) fået en alternativ litteraturkanon, baseret på lystprincippet, som fungerer glimrende som guide og introduktion til 30 litterære klassikere fra Højsangen, ”Odysseen” og ”Lykke-Per” til Salman Rushdie, ”Gummi-Tarzan” og Karl Ove Knausgård."

Jens Andersen, litteraturredaktør på Berlingske

 

"Det er godt gået af professor Per Øhrgaard, at han i en kort samtale ( med Daniel Øhrstrøm) kan levendegøre Goethes tekst"

- Birte Weiss, Weekendavisen

 

"Som de 30 samtaler i 'Livsværker' er beviser på, kan litteraturen, når den rammer og rører os allermest, få livsvarig betydning, og den effekt bør ikke underkendes. Ikke mindst derfor er 'Livsværker' (og man forstår den samlede titel) værd at læse… den vil føre meget andet med sig"

Maria Guldager, Litteratursiden.dk

 

”I kølvandet på kanondebatten, der rasede herhjemme for en del år siden og rettede fokus på litterære danske klassiskere, kommer denne bog, der også er en slags kanon eller rettere en introduktion klassiske værker i verdenslitteraturen. Det tiltalende ved bogen er, at den gør det lidt støvede kanonstof personligt, idet der er tale om 30 kendte danskere, der fortæller om en bog, der ikke alene har giver den enkelte en stor læseoplevelse, men som også har forandret dem.”

Lolland-Falster Folketidende, K. E. WATZ

 

”Korte og skarpe interviews, hvor folk som skuespilleren Henning Jensen, Uffe Ellemann-Jensen, Bent Jensen, Leif Davidsen og Stine Bosse fortæller om, hvorfor de netop har en af verdenslitteraturens store værker som yndlingslæsning. Det er for eksempel Højsangen, Hemingway, Laxness, Johannes V. Jensen, Shakespeare, Holberg og Karl Ove Knausgaard. Hvert afsnit er suppleret med et kort uddrag af den pågældende bog samt lidt biografi om forfatteren. Det fungerer rigtig godt, og faktisk er »Livsværker« en af den slags bøger, der virkelig kan sparke til lysten til at give sig i kast med »en af de tunge« -der pludselig virker knap så uoverskuelige og utilnærmelige, når et andet menneske har udlagt teksten -og begrundet, hvorfor bogen har noget at sige.

Dagbladet Holstebro, Henrik Sejerkilde.

 

Det skrev pressen om Vild med dannelse

Se indslag i TV2Bornholm

 Hør indslag i P1 Morgen

Hvad er dannelse? Og hvad har dannet dig?
Det er de store spørgsmål i Daniel Øhrstrøms
interviewrejse fra Goethe til Google.

"En unik interviewrunde som dannelsesrejse, der gør mig lidt klogere og efterlader mig med et eftertænksomt dannet smil"
(Lektørudtalelse, Carsten Güllich-Nørby)

«««« Inspirerende interviewantologi om dannelsesbegrebets rummelighed - og nødvendighed...Selv om undertitlen på journalist Daniel Øhrstrøms velskrevne og alsidigt sammensatte interviewbog med 15 mentalt velformede danskere signalerer et bevidsthedsskred af dimensioner, er forskellen på europæisk kulturs store klassiske skikkelse og det øjeblikkelige indbegreb af informationssamfundet i virkeligheden ikke så stor...Visdom er ikke bare sexet, som Kim Larsen synger. Den er også nødvendig, både med hensyn til at opnå magt og med hensyn til at forstå. Det gælder, hvad enten de interviewede i dannelsesbegrebet lægger livsindsigt, medmenneskelig forståelse, forskertrang eller en kombination af det alt sammen. Dermed kommer bogen også til at fremstå som et spraglet, begavet forsvar for at tro på værdien af såvel at opnå som at videregive indsigt."

læs hele anmeldelsen
(Jacob Levinsen, Jyllands-Posten)

 

”Fin interviewbog om evnen til at være til stede, til at holde sin kæft og lytte koncentreret efter... Øhrstrøm udspørger i bogen femten personligheder inden for kultur, politik og humanistisk videnskab om, hvad dannelse er, og hvad der har dannet dem. Det sidste er en god idé, dels fordi det konkretiserer spørgsmålet om dannelse, og dels fordi det smigrer interviewpersonerne ved netop at forudsætte, at DE er dannede... En tilbagevendende opskrift på dannelse er evnen til at omfatte andre med opmærksomhed, og derfor er det også oplagt at anvende Meïr A. Goldschmidts berømte bonmot – »Dannelse er den udvidede evne til opmærksomhed« – som motto for bogen.

Således forstået er dannelse en dialogisk kapacitet, en evne til at være til stede, til at holde sin kæft og lytte koncentreret efter. Det er Daniel Øhrstrøm god til, og derfor lykkes bogen også så godt.”

( Lasse Horne Kjældgaard, Politiken)

 

"Dannelse er en af de ting, vi gerne vil vide noget om - hvordan skulle vi ellers kunne danne os? - men det er med den ligesom med sæben i badet. Den smutter, hver gang man synes, man er ved at få et greb om den. Denne meget hyggelige og læseværdige lille bog "Vild med dannelse. Fra Goethe til Google" slår ikke et større brød op, end der kan bages. Den består af 15 interview med "en række af landets kendte - læs gennemslagskraftige - personligheder, der deler ud af deres viden og fortæller om deres "projekter"", som det hedder på bogens bagside"

(Henrik Jensen, Kristeligt Dagblad)

 

"DanielØhrstrøm er journalist med fast ansættelse på P4 på Bornholm. Men han er også skribent og har flere bøger bag sig om emner som tro, sygdom, integration osv. Nu har han - og lad det være sagt med det samme - med stort held kastet sig over begrebet »dannelse«.

I en tid, hvor vi dyrker det individuelle og hvor det smalsporede ekspertvælde sættes over den brede almene indsigt i forskellige sider af livets og videnskabernes mysterier, er dannelse i god, gammeldags forstand blevet noget så utrendy. Men der er altså mennesker som den kun 29-årige Øhrstrøm og andre, som stadig finder dannelse vigtig."

(Steffen Lange, Midtjyllands Avis)

 

 

”Et velvalgt udpluk af vor tids kulturbærere... Daniel Øhrstrøm er journalist ved P4 Bornholm og har tidligere udgivet ”Den forbudte frelse”, som fik en net modtagelse. Nu kommer ”Vild med dannelse - Fra Goethe til Google”. Der er appel i titlen, og forfatteren giver, hvad han lover.  Han vil vise læseren veje til en mening med tilværelsen... Professoren, bibliotekaren og alle de andre har stor gennemslagskraft. Forfatteren har blandt andet talt med Johannes Møllehave, Bertel Haarder, Joakim Gaarf, Kathrine Lilleør, Jacob Ludvigsen og Jan Lindhardt.

 

(Jens Jørgen Kjærgaard, Bogmarkedet)

 

"Det personlige element står i centrum og den enkeltes liv ses som en dannelsesrejse. Flere af de interviewede lægger vægt på den betydning, bestemte familiemedlemmer, skolelærere eller ægtefæller har haft for deres egen dannelse. Også forfattere som Goethe, H.C. Andersen, Shakespeare og Kierkegaard bringes flere gange på bane som vejvisere. Men ellers handler det i vid udstrækning om dannelse som socialt gehør, imødekommenhed og livserfaring."

(Ulrik Langen, Weekendavisen)  

"”Hvad er dannelse? Hvad har dannet dig? er de to hovedspørgsmål, som Daniel Øhrstrøm har stillet 15 danskere... De bidrager på forskellig vis til at tegne billedet af et bredt og nuanceret dannelsesbegreb, og de viser mange dannelsesveje.Jeg vil fremhæve nogle enkelte bidrag, fordi de tydeliggør variationen i de måder, vi forstår og taler om dannelse på, og fordi de ikke blot taler om dannelse, men også gør det på en dannet måde - de ved tydeligvis, hvad de taler om. Per Øhrgaard refererer til Goethe-tidens dannelsesideal, at ethvert menneske kan udvikle sig til et frit tænkende individ, der kan optræde myndigt i verden og opfører sig anstændigt over for andre. Joakim Graff fremhæver, at dannelse og uddannelse er to sider af samme sag, der drejer sig om at lære sig selv, den anden og verden at kende. Lars-Henrik Schmidts "elegante" definition på dannelse lyder: En selvforsikrende selvoverskridelse, en dannelse, som virkeliggøres i mødet med andre. Lotte Svendsens dannelsesideal er at kunne sige: "Jeg har tre skovle, du får den ene"... Nogle af interviewpersonerne er fagpersoner, når det drejer sig om dannelse. Deres bidrag kan have interesse for lærere og lærerstuderende”
( Kirsten Krogh-Jespersen, Folkeskolen) 

Medvirkende i VILD MED DANNELSE: Per Øhrgaard, Haary Haue, Bertel Haarder, Joakim Garff, Kathrine Lilleør, Steffen Arndal, Johannes Møllehave, Anne Knudsen, Tine Aurvig-Huggenberger, Lars-Henrik Schmidt, Ida Nicolaisen, Poul Friis, Lotte Svendsen, Jacob Ludvigsen og Erik Nicolaisen Høy. Appendiks af Jan Lindhardt  

 

Talsmanden

Se indslag i TV2Bornholm

Hvordan kan man bevare jordforbindelsen og Gudsforbindelsen på samme tid?

Det er hovedspørgsmålet i Daniel Øhrstrøms præstebiografi
"Talsmanden" om Kurt Christensens liv.

"Jeg læser normalt ikke biografier, men denne her har været sjov at læse"
(Helge Pahus, tidligere sognepræst)

"Formidabel åndelig vejledning"

(Iben Thranholm, teolog og tidligere dr-vært)


Det skrev pressen om TROEN GIVER MENING:

Forfatterne har blandt andet medvirket i Folk og kirke på P1

FÅS OGSÅ PÅ LYDBOG

 

Ny anmeldelse i Catholica

"Alle har noget på hjerte, som er værd at lytte til.Reflektionsniviauet er højt hos alle. Bogen er ganske enkelt en opbyggelig fornøjelse, fordi der hele tiden bliver stillet spørgsmål, der giver de adspurgte lejlighed til at komme ind til kernen af det, de tror på"
(Doris Ottesen, Kristeligt Dagblad)

««««
"Som en appetitvækker til forholdet mellem mennesker og tro er det en glimrende bog"
(Anders Kjærsig, Fyens Stifsttidende )

««««"Interview-bøger om tro kan være en lidt tvivlsom affære, men nærværende bog »Troen giver mening«, hvor journalisterne Daniel Øhrstrøm og Henrik Winther har samlet og udbygget nogle interviews, der oprindeligt har stået i Kristeligt Dagblad og Weekendavisen, er ret interessant,"
(Nils Gunder Hansen,
Berlingske Tidende )

"Jeg har læst de fleste af dem, da de blev bragt i de to blade, og jeg har syntes, at mange af dem var ganske gode, nogle af dem - afhængig af personerne der ytrede sig - ligefrem fremragende. Jeg har i alle fald læst dem med interesse, og det er jo mere, end man kan sige om så meget andet af, hvad der strømmer igennem ens øjne og hoved fra dagspressens kværn."
(Niels Højlund, Weekendavisen)

"Troen giver mening' siger en hel del om måden, det moderne menneske kan tro på - og samtidig inviterer den os i overført forstand indenfor hos en række interessante personligheder og deres personlige forhold til 'Vor Herre'. Det er der, tør jeg godt sige, kommet en opbyggelig lille bog ud af."
(Lars Sandbeck, Politiken)

"I disse 20 interviews lykkes det for forfatteren at få de interviewede til at åbne sig og give deres tanker til kende om livet, døden, Gud og kirken. Bogen handler om tro, som Niels Christian Hvidt meget betegnende definerer som viden om det, der ikke kan bevises. Et fællestræk er dog, at de alle er overbeviste kristne, der ikke har besvær med at forholde sig til folkekirken eller den kristne tro."

(Lektørudtalelse, Hans Michelsen)

"At de interviewede - på nær en - ikke er professionelle (præster, teologer) giver bogen en friskhed...Så forskellige deres ofte dramatiske livshistorie er, har de det samme behov for at inddrage tro under en eller anden form, når de skal tale om mening; og det er noget, de alle bruger mange kræfter på."
(Thomas Høyer, Vero.dk)

"Troen giver mening er en fin bog om, hvordan troen kan reflekteres i meget forskellige menneskers liv"
(
Niels Jørgen Vase, Udfordingen)

"Konklusionen er klar: Tro giver mening for det moderne menneske. Som professor i kommunikation ved Aalborg Universitet Per Hasle konkluderer i bogens sidste interview: Kristendommen lægger ikke op til et liv, der kun er behageligt, men den lægger op til et liv, der giver mening."
Svend Løbner, Domino

I bogen medvirker: Jørn Henrik Petersen, Sørine Godtfredsen, Søren Kokkenborg, Dorte Futtrup, Marianne Jelved, Asbjørn Kyhl Paulsen, Thomas Willer, Trine Kofoed Romanini, Flemming Mølhede, Jakob Kvist, Charlotte Lindholm, Peter Tudvad, Karen Margrethe Kirk, Johnny Roj-Larsen, Dorthe Enger, Ole Vang, Laura Thomsen, Peter Damgaard-Hansen, Søren Ulrik Thomsen og Per Hasle

 

Det skrev pressen om DEN FORBUDTE FRELSE:    

 Se TV-indslag eller Se Massoud i Profilen

««««« "Meget spændende og gribende bog. Massouds flugt gennem de kurdiske bjerge er mere nervepirrende end de fleste spændingsromaner. Bogen beskriver Massouds vej fra at synge koranvers på et sprog han ikke selv kunne forstå til at komme til tro på Jesus og starte kærlighedens kirke, Church of Love."
(Brugervurdering, Lasse B, saxo.com)

"Stærk og ærlig og rummer et klart budskab om fred og forsoning...Bogen falder på mange måder på et tørt sted i den til tider noget ophedede debat vedrørende islam og integration. For at sige det ligeud, så er "Den forbudte frelse" en rigtig god bog, der bare fortjener at blive anbefalet og læst" 
(Thomas Fischer-Nielsen, religion.dk)

"Denne bog fortjener at læses ... Massoud har fortalt sin historie - om en flugt til Danmark så dramatisk som nogen action film og om en ublid medfart, indtil han fandt fred i kristendommen - til journalisten Daniel Øhrstrøm. Det er der kommet en velskrevet bog ud af ...” 
(Vilhelm Topsøe, Jyllands-Posten)

"... en usædvanlig biografi. Den er både en stærk skildring af en menneskeskæbne og giver en ny vinkel på religion, islam og kristendom. I Den forbudte frelse fortæller 
Massoud Fouroozandeh om sin opvækst i Iran, flugten til Danmark som 15-årig og sit liv som kristen præst." 
(DRs hjemmeside)

"Den forbudte frelse er en fængslende beretning om omvendelse fra islam
til kristendommen ...Efter en dramatisk og meget velbeskrevet flugt kommer han frem til sit nye hjem, hvor han med mod på at skabe sig en ny tilværelse kaster sig ud i at læse dansk og gå i dansk skole. Massouds beskrivelse af sit møde med fordomsfulde danske klassekammerater, grov mobning og diskriminerende skolelærere gør stort indtryk. Det er nøgterne beskrivelser af små menneskers fordomme og uanstændige adfærd. Med alt mulig tydelighed eksemplificerer Massouds møde med det danske skolesystem, hvor dybe problemer vi danskere står over for i forhold til vores egen adfærd over for de nye danskere." 
(Anders Laugesen, Kristeligt Dagblad)


"I disse års debat om religionsfrihed og tolerance er Den forbudte frelse et meget vigtigt indlæg fortalt med både lune og drama"
(Fyns Amts Avis)

"Nu får vi langt om længe mulighed for at få et indblik i den omkostningsfulde 
og bestemt ikke ufarlige proces, der forvandler en troende muslim til en genfødt kristen...Ligesom Luther for små fem hundrede år siden var også Massoud på jagt efter en nådig Gud, der ikke dømmer mennesket uden i samme åndedrag at frifinde det. Netop ved at gøre beretningen så personlig, som den er, undgår bogens forfattere at skildre konverteringen som et polemisk og principielt opgør med islam. Og det er da positivt." 
(Lars Sandbeck, Politiken)

"Når man i en alder af bare 35 år har en så spændende og dramatisk og usædvanlig livshistorie at fortælle, som Massoud Fouroozandeh har, er det oplagt, at den må fortælles videre til mange." 
(Torsten Dam-Jensen, roskilde.folkekirken.dk)

"
Ærlig og gribende" 
(Heidi Pugh, Månedsbladet Domino)

"Daniel Øhrstrøm har været med til at løfte Massouds spændende beretning om sit liv op til en fantastisk god bog, som jeg håber mange, rigtigt mange, både kristne og ikke-kristne vil læse. For den handler om at overvinde enorme forhindringer og fordomme, finde harmoni i sig selv og være i stand til at tilgive og forsone sig med sine modstandere. I vor tids ophedede debat om religionsfrihed, ytringsfrihed, racisme og tolerance er den ét af de vigtigste bidrag, vi har set meget længe."
(Bjarne Nederby Jessen, Udfordringen)

"Det er en velfortalt og meget personlig beretning om et dramatisk liv med en lykkelig udgang, og den kan også betragtes som et aktuelt indlæg i debatten om religiøs tolerance og ytringsfrihed"

(Lektørudtalelse, Bent Birk Kristensen)

 

Vejen til værdighed


Karen Margrethe Kirk fortæller om at finde "Vejen til værdighed",
når sygdom fratager en evnen til at arbejde:

"Denne bog er en perle, som forfatteren har
hentet op efter et fascinerende dyk
i et andet menneskes
sjæledyber."

Peter Damgaard-Hansen, psykolog, Mag.Art.

"Karen Margrethe Fink har oplevet det at finde trøst og håb midt i al det uforståelige i tilværelsen, og det er hendes erfaringer om at lykkes midt i al mislykketheden, der gives videre i denne bog."

(Lektørudtalelse, Anne Grete Jacobsen )